YOGADA

Power Yogasilhouette


Power yoga is een krachtig en dynamische vorm van yoga, afgeleid van Ashtanga yoga. De fysieke houdingen worden direct na elkaar uitgevoerd, ondersteund door ademtechniek.
De houdingen worden als een serie achter elkaar uitgevoerd waardoor er een dynamisch geheel onstaat. Een poweryogales bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Aarden
  • Zonnegroet A en B
  • Serie van staande, zittende en liggende houdingen
  • Pranyama oefening (ademtechniek)
  • Eindontspanning of meditatie

In de power yoga wordt de nadruk gelegd op het activeren van de bandha's (energieslot). Door het bewust aanspannen van de bandha's zullen de asana's of yogahoudingen makkelijker kunnen worden uitgevoerd. Power yoga is het evenwicht tussen kracht en gratie, uitdaging en vaardigheid. Het regelmatig beoefenen van power yoga vergroot je kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Naarmate het lichaam sterker wordt groeit het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Je komt letterlijk rechtop in het leven te staan door het loslaten van oude patronen, gewoontes, gedachtes en angsten. Power yoga is geschikt voor iedere doelgroep omdat de houdingen in diverse opties worden aangeboden. Vind je het moeilijk om stil te zitten dan is power yoga een geschikte vorm van yoga omdat je door middel van de beweging tot rust komt.